פרגולות עץ
בואו נעשה תרגיל מחשבתי קצר: דמיינו גינה שאתם מכירים. זו לא צריכה להיות גינה מטופחת במיוחד, סתם חלקת אדמה, דק או מרפסת בחצר של הבית שלכם, של חברים או של סבתא. עכשיו – הוסיפו בדמיון פרגולת עץ מגולפת ומעוצבת עם גפן צומחת עליה שתעמוד ליד החלון או הדלת, תוסיף צל ותעצב את החצר. רעיון טוב, נכון?
פרגולות עץ מתאפיינות במראה טבעי ושלו במיוחד, שגורם לחצר "לתפוס צורה" והופך את מבנה הבית למעניין יותר בלי עיצוב מחדש או שבירת קירות. וכמובן – היתרון המרכזי בפרגולה הוא הצל, היכולת לשבת בחוץ בכיף בכל עונה והאפשרויות הגלומות בה (מגוון פעילויות חצר לילדים, מרחב לחיות המחמד, מרחב לסוכה, מקום למנגל ועוד ועוד).
עץ הוא מהחומרים העיקריים מהם רצוי לבנות פרגולה, לצד אלומיניום וברזל. היתרונות לפרגולת עץ רבים: הוא עמיד יותר, קריר יותר, בעל מראה טבעי יותר וגמישות גבוהה – בניגוד לפרגולה מאלומיניום, ניתן לגלף עץ בקלות ובכך לשנות את צורת הפרגולה, להוסיף לה דוגמאות או לשנות את הצבע והציפוי שלה.
מעוניינים לתכנן פרגולה מעץ לחצר שלכם? המומחים שלנו ישמחו לייעץ ולבנות עבורכם את הפרגולה המושלמת במחירים אטרקטיביים. מלאו את פרטיכם בטופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם:
לקבלת הצעה משתלמת חייגו עכשיו
או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
מה עוד חשוב לדעת בבניית פרגולות מעץ
החלטתם ללכת על זה? איזה כיף!
בואו נדבר על כמה נושאים שכדאי לשים אליהם לב בדרך לפרגולת העץ האולטימטיבית.
קודם כל, עץ הפרגולה
מאחר ואנחנו רוצים שהעץ שלנו יחזיק מעמד לשנים ארוכות יחד עם הבית, ובגלל שעץ הוא לא חומר עמיד במיוחד באופן טבעי (הוא עלול להתייבש, להירטב, להתמלא מזיקים, להתפורר…) נהוג לבנות פרגולות עץ תוך שימוש בעץ שעבר עיבוד, שימור ודחיסה. החומר הגולמי מעובד לקורות ארוכות וללוחות עץ מהן אנחנו מרכיבים ומעצבים את הפרגולה שלכם. סוגי העץ הנפוצים והמומלצים כוללים: ארז, אשוח, איפאה, אורן רך או קשה, טיק, סקויה ועוד. במבוק הוא חומר נפוץ לחיפוי הפרגולה, נושא בו ניגע בהמשך.
כשאתם ניגשים לבחירת העץ לפרגולה שלכם, רצוי לקחת בחשבון כמה גורמים. קודם כל, לכל עץ יש ריח, צבע ומרקם ייחודיים משלו. כדאי לבדוק איך העץ מרגיש לפני הרכישה כדי שתשמחו מהתוצאה הסופית. בנוסף, לכל עץ יש אורך חיים שונה, כשחלקם יציבים יותר ופחות, חלקם רגישים יותר לרטיבות וחלקם עמידים במיוחד – התייעצו איתנו מראש ונתאים את החומר לאקלים בו אתם ממוקמים כדי לקבל תוצאה אופטימלית.
לאחר מכן יש לבחור דגם ועיצוב לפרגולה. בשלב זה נציג לכם תיק עבודות עם תמונות של פרגולות שבנינו, כדי שתסמנו דגמים שאהבתם. אנחנו נבדוק שהבחירה תתאים למבנה הבית והחצר שלכם, כמו גם לסוג העץ שבחרתם.
קחו בחשבון שלמרות שמדובר בפרגולה שבנויה מעץ, אתם לא חייבים להישאר בעץ בלבד ויכולים להוסיף עליו עיטורים מברזל, חיפוי או קירות בד, קטעי זכוכית או בסיס אלומיניום – כתלות ברצון ובתקציב שלכם. נשמח להציע לכם עיצובים אפשריים לפי סוג הפרגולה.
חיפוי הפרגולה (ה"גג" שלה) עשוי לרוב בתצורה של רשת מעץ, מבמבוק דק או מבמבוק עבה – עם אופציה לאיטום מפני הגשם בעת הצורך תוך שימוש בפוליגל, זכוכית, סנטף או חומרים נוספים.
ומהם מחירי פרגולות עץ?
מחיר פרגולה מעץ תלוי מאוד בחומר ממנה הוא עשוי, ברמת ההשקעה שהעיצוב דורש ובגודלה, כשהמחירים ינועו בין 350 ש"ח למ"ר עד למקסימום 1,500 למ"ר – במקרה בו העץ עבר עיבוד לתוצאה עמידה במיוחד.
הדרך שלך לפרגולה מתחילה כאן, השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
מהם 10 שלבי תהליך תכנון ובניית פרגולת העץ שלכם?
1
ראשית, נבצע מדידה ובחינה פיזית של השטח בו אתם רוצים להציב את הפרגולה. לפי המידע בשטח נקבע מה יהיה גודל הפרגולה, האם היא צריכה ארבע רגליים, שתיים או אפס (פרגולה תלויה), האם פרגולה תלויה היא אופציה, מהי זווית השמש שנכנסת לפרגולה בכל שעה ואיך כדאי לעצב את הפרגולה באופן אופטימלי.
2
כעת נעבור לבחירת סוג העץ שתעדיפו להשתמש בו לבניית הפרגולה. פרגולת עץ יכולה להיבנות ממגוון רחב של סוגי עצים כשלכל אחד יתרונות וחסרונות משלו: עצים מסוימים כבדים יותר מאחרים, עצים נוספים עמידים מאוד מול פגעי הטבע ועצים אחרים עולים הרבה. נחשב את המרכיבים השונים בסדר העדיפויות שלכם כדי להחליט יחד איתכם על העץ המתאים לפרגולת העץ שלכם.
3
כעת נחליט האם יש צורך בצביעת העץ בגוון נוסף או שתעדיפו להסתפק בפרגולת עץ בצבע הטבעי שבו העץ הגיע.
4
זהו שלב הרכישה: נזמין את העצים הרצויים מיבואן חומרי הגלם שלנו ונרכוש חומר חיטוי וצבע לעץ. לעתם שלב חיטוי העץ ייעשה במפעל, ולעתים אנו נבצע אותו בזמן בניית הפרגולה – בכל מקרה, העצים מהם בונים פרגולות עץ עוברים עיבוד ודחיסה כדי שיהפכו לעמידים יותר מפני פגעי הטבע ומפני החרקים.
5
העצים ייחתכו במפעל לגודל הקורות הרצוי ויישלחו אל ביתכם.
6
כעת נגיע לביתכם ונחל במלאכה, עם חפירת בורות ליסודות הפרגולה ויציקת תושבות הפרגולה עם בטון סביבן.
7
בניית הפרגולה: נקדח חורים להחדרת מסמרים בלתי נראים, נצבע את הקורות או את חלקן בצבע (אם צריך) ונציב את הקורות לפי סדר הבנייה תוך הקפדה על דיוק של מילימטר ועל יציבות המבנה.
8
נתקין את גג הפרגולה הרצוי: גג במבוק, גג חשמלי, גג פרגולה נפתח או כל סוג גג רצוי.
9
נוסיף את המרכיבים השונים שתרצו לשלב בפרגולה: תאורת חצר, ריהוט חצר, מקום לצמחייה, חיפוי קירות מבד או מזכוכית, מרזב פרגולה לניקוז גשם.
10
סיימנו! עכשיו תורכם לשבת תחת הפרגולה, לשמור על רוטינת אחזקה שנתית ולהנות מהחיים!
גלו את הקסם: פרגולות עץ לגינה
הגינה מחביאה בתוכה ערך מוסף נפלא שתורם רבות לכל בית. בין אם אתם מתחזקים גינת עציצים קטנה ושלווה במרפסת הדירה, או שאתם גרים בבית פרטי רחב ידיים עם חצר גדולה – אתם ודאי נהנים מהצבע הירוק שהצמחייה מוסיפה, מריחות הפריחה באביב ומהחיבור הטבעי של האדם לטבע הסובב אותו. רבים מאיתנו מחפשים דרכים לעצב את הגינה ולהפוך אותה מחלקת אדמה לפיסת גן עדן פרטית: אנחנו מגדלים ערוגות מעוצבות, שותלים עצי פרי, בונים גדר עץ מעוצבת, שותלים דשא ומניחים פסלים עיצוביים בגינה, כמו גם ריהוט גן עמיד: שולחנות, פינות ישיבה, נדנדות ופרגולות.
פרגולה היא בין האופציות הנפוצות ביותר בארץ לעיצוב הגינה, ונדיר להיתקל ברחוב שלבתים פרטיים ללא כמה וכמה פרגולות, עליהן צומחות גפנים ומתחתיהן יושבים בני הבית עם אבטיח בקיץ או כוס תה ושמיכה בחורף.
פרגולה מעץ מצליחה להעניק לחצר מצד אחד נופך מסודר ומעוצב, ומצד שני להשאיר את הטבע הפראי עומד על כנו ולהשתלב בצבעיה ובחומריה בתוך אווירת החוץ הקסומה.
למה כדאי גם לכם להתקין פרגולת עץ בגינה שלכם?
- זה יפה. ממש ממש יפה. מדובר בפריט עיצובי שלא מסתפק בהצללה בלבד אלא גורם לחלקת החצר לידו הוא מונח לקבל חן נוסף, צל ואווירת טבעיות ביתית. ריהוט חצר אמור להשתלב עם הצומח מסביב וגם להחמיא למבנה הבית ולצבעיו, ופרגולות עץ עושות בדיוק את זה.
- במידה ואתם נוהגים לבנות סוכה בחג הסוכות, אתם בטח מכירים את ההתלבטות: האם להשקיע כסף בדפנות עץ כבדות לבניית סוכה, לסחוב אותן בכל שנה מהמחסן ולבלות שעות בדפיקת מסמרים מיוזעת, או להתקין פרגולה בהשקעה חד פעמית? האופציה השנייה תדרוש מכם בסך הכל למתוח דפנות בד בין רגלי הפרגולה ולהניח סכך על הגג – ובום, יש לכם סוכה מדהימה במינימום מאמץ. על איך להפוך פרגולה לסוכה כשרה כתבנו עוד כאן.
- הכירו את היתרון הגדול מכולם: הצל. ברוב המקרים בהם מגיעים אלינו אנשים שמעוניינים לבנות פרגולה, כשאנחנו שואלים אותם מה מטרת הפרגולה התשובה הראשונה שעומדת להם על קצה הלשון היא "חם בחוץ וחבל לנו לבזבז את שטח החצר שלנו בגלל זה." כמה פעמים אמרתם לעצמכם "יאללה, אני הולך לשבת לקרוא ספר במרפסת", פתחתם את הדלת וברחתם פנימה תוך חמש דקות אחרי שהשמש זעמה עליכם מלמעלה? הפרגולה נותנת המון צל ומסננת את קרינת השמש הישירה, וכך תוכלו לשבת בחצר בכל זמן בלי להישרף, לבצע פיקניקים משפחתיים, לאפשר לילדים לעשות בריכה ביתית בלי לחשוש ממכת חום, להעניק לכלב מקום ישיבה נעים וקריר… כל האפשרויות הללו הופכות את הפרגולה למקום הבטוח והנעים ביותר בחצר.
- יתרון פחות מוכר, אך מוצלח לא פחות מהאחרים: פרגולה שיישתלו מסביבה צמחים מטפסים תהפוך תוך מספר שנים לסוכה פורחת, אלמנט עיצובי שיהפוך את החצר שלכם לבלתי נשכחת וימשוך ציפורים מצייצות את חלקת האלוהים שלכם.
אחד המוצרים היותר פופולאריים כאן בישראל זו היא הפרגולה. היא המקום המושלם אליו אנו יוצאים בתחילת יום לשתות את כוס הקפה שלנו באווירה של טבע ופסטורליות, היא המקום אליו אנחנו יוצאים עם הילדים כדי שישחקו אחרי הגן או בית הספר ויפרקו אנרגיות, היא המקום אליו אנו יוצאים כאשר אנחנו בסוף יום עמוס לשתות כוס יין ופשוט להירגע בכייף.
פרגולה היא ארץ ישראליות, פרגולה היא אירוח, פרגולה היא מוצר דקורטיבי שמשדרג כל גינה ובית, פרגולה היא פונקציונליות, היא מאפשרת לנו הצללה מלאה או חלקית והיא מביאה איתה מגוון רחב של יתרונות. במדריך המקיף הבא תקבלו את כל המידע שאתם צריכים לגבי פרגולות. נדבר על ההבדלים בין פרגולת עץ לאלומיניום, על היתרונות אל מול החסרונות של כל סוג, על המחירים ועוד. כל השאלות שיש לכם על פרגולה תקבלו כאן בשורות הבאות. המדריך המקיף לפרגולות אפשר להתחיל.
נתחיל בפרגולות עץ
בהיותכם מתכננים פרגולת עץ שתשרת אתכם נאמנה ותמוקם בחצר ביתכם, בגדול צריך להבין שיש שני סוגים עיקריים מהם מייצרים פרגולות עץ. הסוג הראשון הוא עץ גושני. מדובר בעץ שבעצם נמצא במצב הגולמי שלו, כלומר מהיער הוא מגיע למפעל, שם חותכים אותו ובונים את הפרגולה מחתיכות שלמות של עצים. המשפחה השנייה של הפרגולות אלו הן כאלה העשויות מעץ דו שכבתי, תלת שכבתי או רב שכבתי. כלומר לוקחים חתיכות שהן יותר דקות ובהדבקה בתהליך מיוחד מגיעים לשכבה העבה בהתאם למאפייני הפרגולה וכמובן לפי הצרכים של הלקוח.
פרגולת עץ גושני מול פרגולת עץ רגילה
בסוג הראשון שהוא כאמור פרגולות המיוצרות מעץ גושני יש שני סוגים עיקריים של עצים מהם נהוג לייצר פרגולה. האחד נקרא עץ אמלוק והשני עץ הדגלאס. בדרך כלל, שני העצים הללו יגיעו במצבם הגולמי. במשפחה של העצים הרב שכבתיים, העץ הכי פופולארי לייצור פרגולות הוא כמובן עץ האורן אותו כולנו מכירים אבל כמובן שיש עוד המון סוגים של עצים מהם ניתן לבנות פרגולה.
- עץ אורן – יגיע לרוב בצורתה הרב שכבתית בהתאם כאמור לחתך שעל פיו נרצה לבנות את הפרגולה שלנו. מדובר בעץ מאוד פופולארי כאן בישראל, גם משום שהעלות שלו מאוד נמוכה בהשוואה לעצים אחרים וגם משום שהוא נחשב לעץ גמיש ומאוד נוח לעבוד איתו וליצור איזו צורה של פרגולה שאנחנו רוצים.
- עצים קשים – יותר קשה לעבוד איתם ולהגיע איתם לחתכים טובים, מגיעים בצורה גושנית והם יקרים יותר. קצת פחות פופולאריים.
קיימות שתי שיטות עיקריות שבאמצועתן ניתן לבנות פרגולת עץ.
השיטה הראשונה היא לשים פשוט עץ על עץ ולחבר באמצעות ברגים. מדובר בשיטה מאוד פשוטה ליישום ואפילו אפשר ככה לבנות פרגולה בשיטה של עשה זאת בעצמך. פרגולה כזו כמעט שלא צריך לתכנן והרבה יותר קל לגשת לפרגולה כזו אבל גם היא פחות מדויקת ורמת הגימור שלה פחות גבוהה. הטכניקה השנייה לבנות פרגולת עץ, שיטה הנחשבת ליותר מורכבת, יותר מסובכת וגם יותר מדויקת ומקצועית היא על ידי שילוב של מגרעות, כלומר העץ משתלב אחד בתוך השני. לא כל בעל מקצוע יידע לבנות פרגולת עץ בצורה השנייה ולכן זה משהו שאתם צריכים לבדוק אותו היטב. בנוסף, שיטה זו חושפת אותנו ליותר טעויות ואם אנחנו לא מבצעים את התהליך בצורה מדויקת, קורות שלמות יכולות ללכת לנו לאיבוד וצריך לעשות הכל מההתחלה.
פרגולת עץ תלויה לעומת פרגולת עץ עומדת
פרגולה עומדת היא בעצם פרגולה שיש לה שניים או שלושה עמודים, תלוי מה המפתח שאנחנו רוצים לבנות עליו את הפרגולה. כל הפרגולה מתיישבת על העמודים. פרגולה תלויה היא למעשה פרגולה שאין לה עמודים. לפעמים במהלך הבניה שמים עמודים רק כדי שהיא תהיה יציבה, עד שתולים אותה, אבל בגדול זו פרגולה שתפוסה על קיר עם כבלים או מוטות ברזל. יותר מסובך לבנות פרגולה שהיא תלויה בהשוואה לפרגולה עומדת משום שצריך לחשב כל מיני עומסים ולקחת בחשבון את העניין הבטיחותי יותר בכובד ראש. משתמשים בפרגולה במקרים רבים כאשר רוצים לשלב גגון בבית אבל יש פרויקטים מאוד גדולים עם פרגולות מעץ שהן תלויות ולעתים יש צורך לעשות שימוש במנופים ואין ספק שהן הרבה יותר יקרות בהשוואה לפרגולות עומדות.
שלבים עיקריים בבניית פרגולת עץ
יש שלושה שלבים עיקריים בבניית פרגולה: שלב השלד, שלב ההצללה ושלב הקירוי. השלד הוא בעצם כולל את כל העמודים, הקורה הנושאת והקורות המשניות. הפרגולה עומדת והיא מוכנה. שלב הצללה שהוא השלב השני זה בעצם מה אנחנו רוצים לקבל כאשר אנחנו יושבים מתחת לפרגולה. הרבה פעמים נבחר בשני סוגים עיקריים של הצללות כמו למשל במבוק או סרגלי עץ. כל אחת מההצללות נותנות לגמרי מראה אחר לפרגולה וזו כבר החלטה שמאוד תלויה בטעם האישי ובסגנון שאתם רוצים ליצור. שלב הקירוי זה למעשה מה שמונע מהגשם להיכנס פנימה לתוך הפרגולה. הקירוי הכי פופולארי הוא הסנטף אבל יש עוד סוגים רבים.
פרגולת עץ מחירים
המחיר של פרגולות עץ משתנה ותלוי בכל כך הרבה פרמטרים כמו גודל הפרגולה, סוג הפרגולה שאנו בוחרים – גושני או שכבתי, תלויה או עומדת, בעל המקצוע שמבצע עבורנו את העבודה, הקירוי וההצללה. המחירים נעים בין 400-2,000 למ“ר.
היתרונות של פרגולות עץ
- שומרות על מראה אותנטי לאורך שנים
- חזקות ועמידות
- גמישות עיצובית
- מראה כפרי מדהים
חסרונות של פרגולות עץ
- דורשות תחזוקה אחת לכמה שנים וטיפול נגד מזיקים
- כבדות מאוד
- הרכבה יחסית מורכבת
- מתבלה עם הזמן
פרגולות אלומיניום
כמו שכולנו כבר יודעים, רפורמת הפרגולות הובילה לכך שהיום אין צורך בקבלת היתרים מיוחדים שמדובר בבניית פרגולה שהיא בסיסית. המגמה היא לעשות פרגולה ורוב הישראלים כן רוצים שתהיה להם בבית פרגולה משום שהיא מביאה איתה המון יתרונות. החוק אומר שניתן לבנות פרגולה בין 20-50 מטר ללא היתר. מאז השינוי בחוק ללא ספק קיים יותר ביקוש ויותר התעניינות. מכיון ולחומר האלומיניום יש המון יתרונות, יותר ויותר ישראלים דווקא מעדיפים פרגולות אלומיניום על פני פרגולות עץ. האלומיניום מחזיק יותר שנים, קל יותר לתחזק אותו, הוא עמיד בהיבט של מזג אויר כמו רוח, גשם ושמש. היום אפילו ניתן לייצר פרגולות אלומיניום עם זכוכית למשל מעל כניסות של בתים. חשוב לזכור כי חומר האלומיניום נחשב לחומר סופר חזק ועמיד, הוא מעניק מראה מודרני לחלק החיצוני של הבית, הפרגולות שמייצרים ממנו מאוד מרשימות ופרגולות מהסוג הזה מתאימות גם לישיבה בזמנים של קיץ וגם כהגנה מפני הגשם והרוח.
פרגולות אלומיניום יתרונו
- קלה להתקנה
- מגיעה בשלל צורות ואופציות עיצוביות
- ניתן לשלב כל מיני סוגים של קירויים אפילו אפשר לייצר פרגולה חשמלית
חסרונות
יקרה יותר לרוב בהשוואה לפרגולת עץ.
המחירים של פרגולות אלומיניום נעים בין 800-3,000 ש“ח למ“ר.
איך לבחור חברה המתמחה בהתקנה של פרגולות
בין אם אתם בוחרים לבנות פרגולת אלומיניום ובין אם אתם מעדיפים את המראה הכפרי והאותנטי, עליכם לבדוק היטב מול מי אתם עובדים. בחרו חברה מקצועית בעלת ניסיון בתחום הפרגולות שתדע להתאים לכם את המוצר בצורה מושלמת ומדויקת לצרכים שלכם גם בהיבט העיצובי וגם בהיבט הפונקציונלי. פרגולת עץ חייבת להיות מיוצרת מעץ איכותי. בהיבט של אלומיניום חשוב לוודא שאכן מדובר באלומיניום מקורי ולא באיזשהוא חיקוי. תוכלו לקבל המלצות על חברה מקצועית המתמחה בתכנון, ייצור והתקנה של פרגולה מאנשים שאתם מכירים או להיעזר ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות.
לסיכום, פרגולת אלומיניום ולא משנה באיזו פרגולה בחרתם: חשמלית או ידנית, נתמכת או עומדת בפני עצמה, גדולה או קטנה, תחזיק לכם מעמד למשך שנים רבות וארוכות. היופי שבפרגולת האלומיניום הוא בכל שהיא תמיד נשארת כמו שהיא והמראה שלה נשמר.
לסיכום, פרגולת אלומיניום וגם פרגולות מעץ נחשבות למוצר מאוד פופולארי כאן בישראל. ניתן היום לייצר פרגולה קטנה או גדולה, פרגולה חשמלית או קבועה ולא משנה באיזה סוג תבחרו, כל עוד מדובר בחברה מקצועית או איש מקצוע שאתם כיולים לסמוך עליו, מדובר בפתרון הצללה מרשים, מעוצב שיחזיק לכם מעמד שנים רבות.
שאלות ותשובות פרגולות עץ
סוגי העץ הנפוצים והמומלצים ביותר הם: ארז, אשוח, אורן רך או קשה, טיק, סקויה.
מחירי פרגולות מעץ נעים בין 350 ש"ח ל-1500 ש"ח למטר. תלוי בסוג העץ, חומרי גלים, רכיבים חשמליים וכו'.
לפי הניסיון שלנו, כאשר מתחזקים את פרגולת העץ כמו שצריך היא יכולה להחזיק מעמד שנים רבות, וכמובן זה משתנה בהתאם לסוג העץ, תנאי חשיפה למזג אוויר וכו'.
ניקוי באמצעות מטלית לחה, הכנה לקיץ באמצעות חומרים להגנת הפרגולה מהשמש, הכנה לחורף באמצעות כיסוי נגד גשם.
אם אתם אנשים טכניים עם רקע בתחום דומה, התקנת פרגולה מעץ היא עניין די פשוט אם עובדים לפי תהליך מסודר. אך שימו לב, בניית פרגולה לבד ללא ניסיון, עלולה להיות מסובכת ואפילו מסוכנת.
יש לכם עוד שאלות? השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם לייעוץ ראשוני בחינם!