רוצים להקים פרגולה חדשה בחצר? חקרתם טיפה את הנושא ואז קלטתם שמדובר בקצת יותר מאשר ארבעה קרשים שמוצמדים זה לזה? אם גם הראש שלכם התחיל להסתחרר מרוב אפשרויות, צבעים, חומרים וצורות – זה הזמן לקחת נשימה עמוקה ול-ת-כ-נ-ן. קבלו את המדריך המלא שלנו לתכנון פרגולה, שכולל את כל השאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני שאתם מרימים טלפון לנגרייה הקרובה. קדימה.
למה חשוב לתכנן את הפרגולה שלכם?
כלומר… למה חשוב לתכנן במקום לאלתר ולזרום על המקום עם בעל המקצוע?
- כי פרגולה שאתם תתכננו לא תהיה סתם פרגולה נאה ונחמדה, היא תהיה פרגולה וואו – כזו שגם הפרטים הקטנים בה באמת מחוברים אליכם ואל הצרכים שלכם. הצבעים שלה יתכתבו עם צבעי הבית שלכם, יהיה קל לנקות אותה והיא תדרוש תחזוק בתדירות שבה נוח לכם לבצע תחזוק. פרגולה שמתאימה בדיוק לכם ולא לאף אחד אחר.
- כי חוץ מעיצוב נחמד, הפרגולה שלכם צריכה גם לעמוד בסטנדרטי יציבות מסוימים כדי שהיא לא תעוף לשמיים או תתרסק אל הקרקע בליל חורף גשום. חשוב לעקוב יחד עם בונה הפרגולות שלכם ולתכנן פרגולה יציבה.
- כי תכנון מראש יחסוך לכם המון כסף, מול הרשויות ומול עצמכם. אם תחשבו מראש על השימושים השונים שחשוב לכם לכלול בפרגולה ותיישמו את כולם בהרמוניה זה עם זה, לא תמצאו את עצמכם מוציאים סכומי כסף כפולים לאחר מכן בניסיון להתאים את התוספות לאחר מעשה לפרגולה שכבר נבנתה.
- מה לעשות, לא כל בעל מקצוע חושב בכל רגע של העבודה "איך אני הולך להפוך את הפרגולה הזו ליצירת המופת הכי מדהימה של הקריירה שלי?!". אם אתם רוצים לקבל תוצאות מעולות גם כשלא בחרתם בבעל מקצוע מעולה, אתם צריכים להציב דרישות מעולות. אם תגידו למתקין הפרגולה שלכם "תעשה מה שנראה לך" כנראה שתקבלו תוצאה חביבה ולא יותר. כמה דקות של ישיבה עם דף ועט יסייעו לכם להגדיר טוב יותר את הדרישות שלכם מהפרגולה ולהעיף את התוצאה לשמיים.
שלב ראשון: אישורים
ממילא אתם צריכים לקבל אישור מהמועצה המקומית על הפרגולה שלכם (מוזמנים לקרוא על הנושא בהרחבה כאן) אז למה לא לשלב את האישור הזה יחד עם תכנון הפרגולה ולתפוס שתי ציפורים במכה אחת?
מאחר ואתם ממילא צריכים להזמין קונסטרקטור שיבוא הביתה ויאמר לכם מהן דרישות החוק מהפרגולה שלכם, אנחנו ממליצים לבקש ממנו עוד בשלב הזה המלצות קונקרטיות לבניית הפרגולה. כך תקבלו גם אישור לפרגולה וגם מסמך תכנון ריאלי שתוכלו להגיש ישירות לבעל המקצוע שיבנה את הפרגולה.
שלב שני: תיאום ציפיות מול עצמכם
אחרי שהקונסטרקטור נותן לכם המלצות לתכנון פרגולה, הגיע הזמן לחלום גבוה. כלומר – לשאול את עצמכם מי אתם ומה אתם רוצים מהפרגולה שלכם.
- מיהו קהל היעד של הפרגולה? ילדים / מבוגרים / חיות מחמד / אנשים מבוגרים? בעוד ילדים צריכים פרגולה שאי אפשר לטפס עליה כדי למנוע תאונות, לרוב מבוגרים רוצים פרגולה שתגן עליהם מפני הגשם, חתולים רוצים פרגולה מעץ שהם יוכלו לשייף עליה ציפורניים (ולכן במקרה כזה אתם בהחלט רוצים לבנות פרגולה מאלומיניום) ולאנשים מבוגרים הכי חשוב שהפרגולה תכיל אזור ישיבה, מעבר ללא מדרגה בפתח הפרגולה והרבה מאחזים לידיים.
- באילו שעות תרצו להשתמש בפרגולה? אם תרצו להשתמש בפרגולה כדי לשתות קפה בבוקר, תצטרכו סוכך שיעשה צל מהכיוון בו השמש תהיה בשעות האלו. אם תרצו לשבת מתחת לפרגולה בערב לארוחה משפחתית כנראה שתרצו סוכך אטום למים שיגן עליכם מפני גשם.
- באילו עונות תרצו להשתמש בפרגולה? חורף? קיץ? תרצו מגן מפני גשם, שמש או רוח, או שאולי תרצו פרגולה שחשופה לטבע?
- אילו תוספות תרצו? מנגל גז. מנגל חשמלי. אורות. עציצים. גג נפתח. גג חשמלי. סנטף להגנה מפני הגשם. מרזב לניקוז גשם. ריהוט חצר תואם. יציאות חשמל מוגנות. כל אלו אופציות שאפשר לכלול בכיף בתכנון הפרגולה שלכם, וכדאי ליישם כבר עכשיו כדי להשיג את התוצאה הכי יפה ומשתלמת כספית.
בקיצור, שימו לב לשימושים שאתם מעוניינים בהם באזור הפרגולה, את כל המסקנות האלו תעבירו הלאה למתכנן הפרגולה שלכם, ואתם לגמרי על הגל.
שלב שלישי: עיצוב הפרגולה
בחלק הזה נפרט אפשרויות שונות שעומדות לרשותכם בתכנון הפרגולה, ואתם תצטרכו רק לסמן את האפשרות המועדפת עליכם בכל קטגוריה:
חומר
האם תרצו פרגולת עץ אותנטית, זולה ויפה, שיש צורך לתחזק מדי שנה-שנתיים?
פרגולת אלומיניום קלה, שמחזיקה לנצח ואין צורך לתחזק כלל, במחיר יותר גבוה?
פרגולת מתכת זולה בעלת אפשרויות עיצוב מעניינות, שדורשת תחזוק?
גודל
מהו גודל השטח אותו תרצו לקרות עם פרגולה מעוצבת, במרפסת או באזור החצר?
צבע
האם תרצו להישאר עם צבע עץ טבעי לאחר התקנת פרגולת עץ?
אולי תרצו להתקין פרגולת אלומיניום דמוי עץ?
מה דעתכם על פרגולה בצבע לבן או פרגולה בצבע צבעוני אחר שיתאים לצבעים של הבית שלכם?
תקציב
לפני שתקבלו הצעות מחיר לבניית פרגולה אנחנו ממליצים להגדיר רף עליון של כסף אותו תהיו מוכנים להשקיע בעיצוב הפרגולה והחצר, כדי שלא תצטרכו לחרוג ולהוציא סכומים שלא ציפיתם להם.
גג הפרגולה
האם תרצו גג רעפים לפרגולה? במקרה כזה תצטרכו להתקין גג בשיפוע כדי שיהיה ניתן להניח עליו רעפים.
האם תרצו גג סנטף לפרגולה, שיגן עליכם מפני הגשם? גם כאן יש לתכנן פרגולה בשיפוע.
האם תרצו גג חשמלי נפתח לפרגולה, כדי לשחק עם העיצוב שלה לפי מזג האוויר?
האם תרצו גג במבוק או גג קורות לפרגולה, כזה שלא מגן מפני הגשם אלא מעניק הצצה אל השמיים?
שלב רביעי: התאמת הפרגולה למרחב החצר
פיזור הרגליים
אם תרצו ליצור פרגולה בעלת מראה ותחושה של חדר נפרד, מרחב עצמאי, מומלץ להתקין הרבה קורות, רגליים, לאורך הפרגולה. אם תרצו שהפרגולה תשתלב עם שאר החצר כיחידה כמעט בלתי נפרדת, מומלץ לבחור בכמה שפחות רגליים ואולי לבחור בפרגולה תלויה. אם מדובר במרפסת קטנה בה רצוי לחסוך במקום, פרגולה תלויה תתאים לכם במיוחד.
חומרים טבעיים
רוצים להתקין פרגולה שתחזיק מעמד לאורך זמן, אבל לשלב אותה עם המראה הטבעי של החצר? במקרה כזה מומלץ לשלב חומרים טבעיים עם חומרים סינתטיים, למשל פרגולת אלומיניום עם גג במבוק או פרגולת עץ עם גג משולב זכוכית.
תשתיות
כמו שכבר ציינו, אם אתם מתכננים להקים פינת ישיבה ואכילה בחצר, ואולי לכלול בה גם בריכה או מטבח חוץ, כדאי לתכנן את כל זה כבר עכשיו כדי להקים תשתיות חשמל, גז ומים מתאימות. בנוסף, יש לתכנן הקמת תשתית קרקע מתאימה להקמת הפרגולה: יציקת בטון, דק, ריצוף, דשא וכו'.
כיוון הפרגולה
יש להתאים את כיוון בניית הפרגולה והריהוט שבה לכיוון השמש בשעות השונות של היום.
שלב חמישי: יציבות הפרגולה
אמנם התכנון בשלב הזה חייב להתבסס על מידע מגורם מקצועי שסקר את החצר שלכם (קונסטרקטור או בונה פרגולות מקצועי) אך כדאי שגם אתם תכירו את הנקודות החשובות בתחום זה:
- ככל שהפרגולה יותר גדולה, כך היא תצטרך יותר תמיכה: יותר רגליים, קורות גג חזקות ואולי גם תמיכה של כבלי מתכת שיימתחו מקיר הבית.
- חשוב לכלול במבנה הפרגולה קורה ראשית עבה למניעת שקיעה של הגג עם השנים.
- אם קירוי הפרגולה שבחרתם כבד מהרגיל (גג רעפים, למשל) יש צורך להתאים אליו רגלי פרגולה חזקות מהרגיל ויסודות יצוקים ואיתנים.
זהו! עברתם על הכל? סימנתם את ההעדפות שלכם? אתם מוכנים לצאת לדרך, לרכוש חומרים ולהביא בעל מקצוע מומחה ליישום בניית הפרגולה שלכם!
מחפשים אנשי מקצוע תותחים לתכנון פרגולה מושלמת ולבנייה מוקפדת ואמינה?